Баримт 1.
Өдөрт дэлхий дээр 2.25 тэрбум аяга кофег уудаг.
Баримт 2.
Кофе нь газрын тосны дараа орох хамгийн чухал бүтээгдэхүүнд нэрлэгддэг гэнэ.
Баримт 3.
Кофег 09:30-11:30 хооронд уух нь хамгийн тохиромжтой байдаг байна.
Баримт 4.
Хэрвээ та муур тэжээдэг бол Япон, Солонгост мууртайгаа хамт орж болдог кафе байдаг байна. Энд хамтдаа цагийг хөгжилдөх боломжтой юм.
Баримт 5.
Анхны вэбсайтыг яагаад үүсгэсэн гэж та бодож байна вэ? Учир нь цайны статусыг шалгахын тулд анхны вэбсайт Камбриджид хийсэн байна.
Баримт 6.
Шүүсэн кофе нь 0.6 хувьтай, Brewed эспрессо 2.5 хувьтай өөх тос агуулдаг.
Баримт 7.
Кафейнжуулсан кофе нь цусны урсгалыг дэмждэг.
Баримт 8.
Кофеноос гарах анхилуун мэт үнэр нь кофенд хорхойтон болгоход хүргэдэг. Ер нь дэлхийн хамгийн алдартай хоёр ундаа ус, кофе гэж үздэг аж.
Баримт 9.
Судалгаагаар кофены ердийн үйлчлэл нь нэрс, бөөрөлзгөнө, усан үзмийн шүүс, жүрж зэргээс илүү антиоксидант агуулсан байдаг. Тиймээс жирэмсэн хүн өдөрт 200 мг-аас илүүг хэрэглэхийг хориглодог.
Баримт 10.
Цайр нь түрүү булчирхайн хорт хавдар үүсгэх эрсдлийг багасгадаг. Судалгаанаас үзэхэд өдөрт зургаан аяга кофе уудаг эрчүүд түрүү булчирхайн хорт хавдрын эрсдлийг 20 хувиар бууруулж чаддаг.
Баримт 11.
Индонези кофе Kopi Luwak буюу civet кофе бол дэлхий дээрх хамгийн үнэтэй кофе юм.
Баримт 12.
Кофе нь араб хэлнээс гаралтай. Арабчууд кофены модыг анх боловсруулж байжээ.
Баримт 13.
Бразил бол дэлхийн хамгийн том кофе үйлдвэрлэгч бөгөөд дөрвөн тэрбум гаруй кофены модтой юм. Дэлхийн кофены 33 хувийг үйлдвэрлэдэг байна.
Баримт 14.
АНУ-д таван хүний дөрөв нь кофе уудаг аж.
Баримт 15.
Судалгаанаас харахад кофе уух нь Паркинсоны өвчин, зүрхний өвчин, Альцгеймерын өвчин, элэгний меланезийн элэгний хатуурал, тулай зэрэг эрсдлийг бууруулдаг байна.
Баримт 16.
Мөн мэдрэлийн доройтлын эмгэг, танин мэдэхүйн бууралтыг бууруулдаг.
Баримт 17.
Америкчууд өдөрт 450 сая аяга кофе ууж, дэлхийн тэргүүлэгч кофены хэрэглэгч болоход хүргэдэг.
Баримт 18.
Дэлхий даяар кофены үйлдвэрлэлд 25 сая хүн ажилладаг гэдгийг та мэдэх үү?
Баримт 19.
Мөн ямар кофе уух дуртайгаар нь хүний зан төлөвийг тодорхойлох сонирхолтой баримт бий. Тухайлбал, та хар кофе уух дуртай хүмүүс нийгмээс өөрийгөө тусгаарлагч, массаас гажууд хүмүүс байх нь элбэг гэнэ.
Баримт 20.
Харин Латтег metrosexual-ууд болон өөртөө анхаарал тавьдаг, өөрийн гадаад үзэмжээ байнга хянах донтой хүмүүс ихэвчлэн сонгодог. Ийм хүмүүс ихэвчлэн зальтай ба байгаагаасаа өөр хүн болж харагдах гэж хичээдэг. Ийм эмэгтэйчүүд эрэгтэй хүнээс ямар нэгэн юм хүсэхээрээ хүүхдийн хоолойгоор ярьж эхэлдэг. Латтенд дурлагчид өөрсдийгөө хайрлуулж, бишрүүлэхийг туйлын ихээр хүсдэг.
Баримт 21.
Эсперессонд дурлагчид эрх эсвэл олон зантай байх хандлагатай боловч маш тэсвэртэй, ажилласаг хүмүүс байдаг. Тэд сайн удирдагч, тавьсан зорилгодоо хурдан хүрдэг. Тэд шөнөөр зугаацах хандлагатай болохоор энэ нь тэднийг маргааш өглөө нь ажилдаа гарахаасаа өмнө гадаад байдалтайгаа ажиллах ёстой болгодог. Эспрессонд дурлагчид туршлагатай, сонирхолтой, дахин давтагдашгүй амрагууд байдаг.
Баримт 22.
Капучинод дуртай хүмүүс ихэвчлэн өөдрөг үзэлтэй хүмүүс байх нь элбэг. Тэд хөгжилтэй, бусдын хайр энэрлийг татдаг. Капучинод дурлагчид дотно харилцаанаас таашаал авч чаддаг боловч нэг хамтрагчаасаа хурдан залхаж эхэлдэг.
Баримт 23.
Фраппучино сонгодог хүмүүс салхи шиг, жижиг сажиг зүйлд анхаарлаа хандуулдаг хүмүүс. Тэд алдартай хүмүүсийн биеэ авч яваа байдал, гадаад байдлыг дуурайх дуртай. Тэд өөрийгөө загварын мэргэжилтэн хэмээн төсөөлдөг.
Баримт 24.
Англид кофе хэрэглэхийг анх хориглодог байв. Учир нь мансууруулах төрлийн нэг зүйл хэмээн үздэг байсан аж.