Сар шинийн баяраар уламжлалт хоол хүнсээ зөв тохируулж хэрэглэхийг НЭМҮТ-өөс уриаллаа. Уламжлалт анагаах ухаанаар эрүүл мэндээ хамгаалцгаая.
Дараах идээ, ундаа үл зохицох тул зөв зохистой хооллохыг сануулав. Үүнд:
- Бууз, ууцны мах, хайлмаг- Архи согтууруулах ундаазохицохгүй
- Бууз,ууцны мах, хайлмаг- Хийжүүлсэн ундаа зохицохгүй
- Загасны мах-Сүү зохицохгүй
- Тахианы Өндөг- Загасны мах зохицохгүй
- Чацаргана, аарц- Архи согтууруулах ундаа зохицохгүй
Тостой идээ, ундаа болон бууз идсэний дараагаар хүйтэн зүйл хэрэглэх нь хоол шингээх, хий гүйх замыг хаадаг учраас хоол боловсруулах замын эрхтэн буюу элэг, ходоод, нойр булчирхай өвчилдөг байна.
Сэтгэгдэл (3)